GEEN Samenkomst/livestream

Geen samenkomst en livestream zondag 7 februari

Vanwege de weersomstandigheden is er vanmiddag GEEN samenkomst. De geplande livestream kan daardoor ook niet worden verzorgd. We wensen iedereen een gezegende zondag toe!

'Code rood'...

Vanwege de weersomstandigheden is de samenkomst vanmiddag afgelast. De geplande livestream kan daardoor ook niet doorgaan. Want ineens zijn we geconfronteerd met sneeuw, vorst en harde wind. De betrokken instanties in ons land hebben een waarschuwing afgegeven: blijf thuis, ga niet de weg op. Ze noemen dat 'Code rood'.

Het afgelasten van een samenkomst is niet iets wat je zomaar doet. Daar gaat een zorgvuldige afweging aan vooraf. Want het gaat hier niet om een evenement, festival of concert. Het gaat ook niet om een vergadering of koffiemiddag. Nee, hier gaat het om de samenkomst waarin en waarmee we eer geven aan onze God! Juist vandaag zouden we ook het avondmaal met elkaar vieren. Voor een heel groot deel natuurlijk digitaal en daardoor op afstand van elkaar, maar tegelijk ook samen.

In het avondmaal gedenken we het lijden en sterven van Jezus. Brood en wijn herinneren ons aan het offer wat Hij heeft gebracht. Zijn bloed dat ons vrijpleit van elke aanklacht en ons reinigt van alle zonde. Zijn bloed als 'Code Rood' over ons leven. Die code wast ons witter dan alle sneeuw die ons vandaag hindert. Misschien dat deze dag in onze herinnering mag blijven. Niet als zondag waarin de samenkomst werd afgelast, maar als zondag van een eeuwig durend 'Code Rood'... 

03-02-2021