Crèche

KINDEREN VAN 0 TOT 4 JAAR

De kinderen zijn ongeveer een kwartier aanwezig aan het begin van de samenkomst. Daarna worden ze door hun ouders naar de crècheruimte gebracht en met open armen ontvangen. De crècheleiding bestaat uit bekwame ouders van wie enkele beroepsmatig bekend zijn met kinderwerk. Ouders kunnen belangrijke zaken doorgeven en voor de kinderen is er voldoende gelegenheid om alvast te gaan spelen.

Voor de baby’s staat een vloerbox klaar, met een dikke speelmat en voldoende speeltjes. Er zijn wipstoeltjes en kinderstoelen aanwezig. Door een scheidingswand kunnen baby's in alle rust gevoed worden en eventueel daarna slapen (zelf een kinderwagen meebrengen). Er is voldoende zicht op de baby’s, dreumesen en peuters.

De dreumesen en peuters beginnen vaak eerst met gebed. Daarna krijgen ze een bekertje ranja en een koekje. We lezen een kort bijbelverhaaltje voor of vertellen een verhaal met een handpop. We zingen christelijke liedjes waarbij de kinderen zichzelf kunnen begeleiden met muziekinstrumentjes. Er is ook ruimte voor een dansje. We vinden het belangrijk dat de kinderen zich op hun gemak voelen en er ruimte is voor samenspel. Kortom, ook de kleintjes horen er helemaal bij!

Wij dragen graag met liefde en onder leiding van de Heilige Geest de zorg voor onze jongste deelnemers en kleine gasten van onze gemeente. Wij zien u graag!

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u mailen naar secretariaat@deontmoetingassen.nl. U krijgt dan zo spoedig mogelijk antwoord.