Gerechtigheid!

Rik van Boven - 25-10-2020
in deze overdenking staat het woord 'GERECHTIGHEID centraal tijdens het Samenzijn in Woord en Gebed. Wat bedoelen we eigenlijk als we het over gerechtigheid hebben? Jezus spreekt in Matheus 5:6 over 'honger en dorsten naar gerechtigheid'. En verderop spreekt Hij over 'zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid'. Over welke gerechtigheid heeft Hij het dan? Is onze honger en dorst naar gerechtigheid dezelfde als waar Hij het over heeft? Gerechtigheid gaat eerst en vooral over onszelf! Gerechtigheid is rein van hart zijn voor God. Zijn gerechtigheid begint in ons leven en stroomt daaruit naar de wereld om ons heen. Als we honger en dorst hebben en zoeken naar Gods gerechtigheid zullen we verzadigd worden, zegt Jezus. De vervulling van onze verlangens en behoeften begint bij Hem! Laten we daarom ons oog alleen richten op Hem, onze leidsman (Hebr. 12:2).

GERELATEERDE PREKEN

Zalig de armen van geest
SERIE: De Bergrede
20-09-2020 | Rik van Boven
Zalig de zachtmoedigen
SERIE: De Bergrede
27-09-2020 | Rik van Boven
Zij zullen de aarde erven
SERIE: De Bergrede
04-10-2020 | Rik van Boven
Jezus zegt in Mattheus 5:7 Zalig [zijn] de barmhartigen, want aan hen zal barmhartigheid bewezen worden. Maar wat is barmhartigheid eigenlijk?
Gezegend zijn de barmhartigen
SERIE: De Bergrede
01-11-2020 | Rik van Boven
Gezegend zijn de reinen van hart, want zij zullen God zien
SERIE: De Bergrede
08-11-2020 | Rik van Boven
Vredestichter zijn, begint met vrede tussen jou en God. Zoek jij naar vrede in je hart en vrede met de mensen om je heen? Begin bij Hem!
Gezegend zijn de vredestichters
SERIE: De Bergrede
22-11-2020 | Rik van Boven

[ Toon alles van de serie "De Bergrede" | Toon meer van Rik van Boven ]