Gezegend zijn de vredestichters

Rik van Boven - 22-11-2020
Vredestichter zijn, begint met vrede tussen jou en God. Zoek jij naar vrede in je hart en vrede met de mensen om je heen? Begin bij Hem!

Deze overdenking gaat over vrede stichten. Niet op de manier zoals 'de wereld' zegt dat we het moeten doen, maar op Gods manier. Want dan zullen we echt zijn zoals onze Vader in de hemel is. Dan zijn we gezegend en zullen we 'kind van God' genoemd worden (Mattheus 5:9). Als we vredestichters zijn op de manier zoals de Vader het is, lijken we op Hem. Dan is het met recht: zo Vader, zo zoon/dochter.

Vredestichter zijn, begint met vrede tussen jou en God. Zoek jij naar vrede in je hart en vrede met de mensen om je heen? Begin bij Hem! Misschien heb je moeite met iemand, je persoonlijke omstandigheden of met de situatie in de wereld om je heen. De vrede van God is zo krachtig! Die vrede, die alle verstand te boven gaat, zal je gedachten beschermen in Jezus Christus (Filipenzen 4:7). Hij is ons grote voorbeeld van 'zo Vader, zo Zoon...! 


GERELATEERDE PREKEN

Zalig de armen van geest
SERIE: De Bergrede
20-09-2020 | Rik van Boven
Zalig de zachtmoedigen
SERIE: De Bergrede
27-09-2020 | Rik van Boven
Zij zullen de aarde erven
SERIE: De Bergrede
04-10-2020 | Rik van Boven
in deze overdenking staat het woord 'GERECHTIGHEID centraal tijdens het Samenzijn in Woord en Gebed.
Gerechtigheid!
SERIE: De Bergrede
25-10-2020 | Rik van Boven
Jezus zegt in Mattheus 5:7 Zalig [zijn] de barmhartigen, want aan hen zal barmhartigheid bewezen worden. Maar wat is barmhartigheid eigenlijk?
Gezegend zijn de barmhartigen
SERIE: De Bergrede
01-11-2020 | Rik van Boven
Gezegend zijn de reinen van hart, want zij zullen God zien
SERIE: De Bergrede
08-11-2020 | Rik van Boven

[ Toon alles van de serie "De Bergrede" | Toon meer van Rik van Boven ]